a nap legszebb pontya volt az elkövető

Tegnap egy kicsit lógattam.

Tegnap egy kicsit lógattam. Egy barátomtól vettem egy Balzer Zammatarro Master Piece 390-es feedert, így olyan vizet kerestem, ahol ezt ki tudom próbálni.

A Majosháza melletti Harcsa horgásztóra esett a választás. Mély, kristály tiszta vizű bányató, a tavalyi évben is jókat pecáltam rajta.

Tulajdonos váltás történt, erről lehetett olvasni a neten is.
A tó szemlátomást megszépült. Kigazolták a partot, szép kis stégek és házak épültek a tó bal oldalán. Én is egy ilyen stégre telepedtem, mivel hétfő lévén nem sokan lógattak ezen a napon.

A hírek nem voltak biztatóak, hétvégén elvétve fogtak halat a horgászok. Egy halas alapú etetőt kevertem, alapja a HJG Deep Water kaja volt, ehhez 1 kg pellet örleményt adtam, 50%-ban lebegő 50% süllyedő kivitelben. 20 dkg őrölt TTX került még a kajába és egy kevéske édesítő, és egy kupak Ringers Betain adalék. Vegyes pellet mix (különböző oldódási idejű és méretű 1mm-2mm-4mm) egészítette ki a tökéletes állagúra kevert és rostált etetőt.

Egy ólommal térképeztem fel a mederalakulatokat. Magam előtt 70 méterre találtam egy kőkemény placcot, 65 méternél érezhető törés oldalán csúszott fel az ólom. (Cralusso Navigátor zsinór jelöléseivel tudom ennyire pontosan mi hol található). Nem kereső horgászatot tervzetem, bíztam abban, hogy a pontos horgászattal magam elé tudom állítani a halakat, de azért egy 420-as method feederbotot is kikészítettem, ha nem működne a taktika.🙂 Az órámat 5 perces ütemre állítva kezdtem a horgászatot. Ahogy az várható volt, az első két órában semmi, de utána szépen alakult a halfogás.

A csali a nekem tökéletesen működő Ringers wafters volt, véleményem szerint a piacon sok lebegő csali van, pop up hegyek, de azt, amit ez a csali tud, azt nem sok prezentálja. Egyszer majd rászánom az időt, és bemutatom, mitől másabb ez a csali, mint a többi. Színben egyértelműen a pink volt a nyerő, és kivételesen szükség volt plusz aromára is. Korda Goo Mystic és Almond. A nap poénja az volt, mikor az utolsó dobást követően minden maradék kajámat kiöntöttem, és az órám visszaszámlálója is lecsipogott. Mély sóhaj, hogy vége a mai pecának, és már nyúltam a botért,mikor azt elcsavarta valaki. Természetesen, ahogy az lenni szokott, a nap legszebb pontya volt az elkövető, jó 9 kg-os tövessel viaskodhattam. 8 ponttyal zártam a horgászatot, egytől egyig 4-6 kg közötti méretben jöttek.

A tavat ajánlom mindenki figyelmébe, aki egy kicsit fifikásabb horgászatra vágyik. A tiszta vízben fantasztikus élmény látni a hal minden mozdulását a fárasztás utolsó fázisában.

Szerző: Polyak Csaba Csabio
Eredeti facebook post: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1474221472589897&id=1180395091972538

Posted in Vélemények/Hírek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .