Harcsa horgásztó. Egy fárasztó 1,5 napos horgászaton vagyok túl amit szeretnék veletek megosztani.

Egy fárasztó 1,5 napos horgászaton vagyok túl amit szeretnék veletek megosztani.

Sziasztok!

Egy fárasztó 1,5 napos horgászaton vagyok túl amit szeretnék veletek megosztani.

Csütörtökön reggel érkeztem a tóra fél 7 körül, táborverést követően kis idő elteltével a szerelékek is a helyére kerültek.

Csináltam egy alapozó etetést ami halibut pelletek, és különböző bojlik keverékéből állt, amit a nap folyamán kétszer megismételtem, a köztes időszakban dobócsővel juttattam néhány marék bojlit a bója környékére.

Etetést követően kb. fél óra elteltével jelentkeztek az első kapások,számolatlanul érkeztek az 5-8 kg-os pontyok, beugrott egy 10+-os is, majd tiszteletét tette előbb egy 11,5 kg-os harcsa, amit egy 17.5 kg-os társa követett.

Sikerült matracra fektetni egy kisebb tokot is.

Estére rendesen elfáradtam, de még előttem állt az éjszaka,ami nem szolgált különösebb meglepetéssel,egy tok,és egy 8 kg-os ponty törte meg az éjszaka csendjét.
Másnap reggel negyed 6-kor húzós kapásra ébredtem, egy 13,7-es gyönyörű különleges sötét arany színben pompázó ponty volt a tettes.
Hat órakor a horgász helyemmel szemben érkeztek horgászok,és birtokba vették a stéggel ellátott faházat.

Kis idő elteltével arra lettem figyelmes,hogy az egyik spori csónakkal annak a bója irányába tart, amit előző nap óta folyamatosan etettem.
Hideg vérrel fogta, és kivette, majd kb. 10 méterrel tőlem beljebb elhelyezte.
Kérdőre vontam hogy miért veszi ki, és jeleztem hogy egy napja oda etetek,de rám se bagózott.
Ekkor értesítettem a tulajdonost, aki kis idő elteltével orvosolta a problémát, csónakkal jött és visszarakta a bóját a helyére, és felhívta a spori figyelmét hogy a bójákat nem lehet mozgatni, amit ezúton is köszönök neki. Majd miután helyreállt a rend, ismét egy alapozó etetést követően a halak az előző napi aktivitással rohamoztak meg.

A sok 5-8 kg-os pontyok mellett egy 8 kg-os amur, kettő koi ponty, kettő tok, egy fekete színezetű ponty csábult el, továbbá bejelentkezett még egy 10+-os potyka egy fotó erejéig.

Rengeteg halat fogtam, a 1,5 nap alatt, számszerűsíteni nem tudom csak a nagyobbakat, ami 3db 10+ ponty, és 2db 10+ harcsa, de nem is ez a lényeg, az élmény amit itt kaptam felejthetetlen.

Néhány szót a tóról, nagyon kulturált, a part tiszta és rendezett, a tó körül elhelyezett mobil wc-ék nagyon praktikusak, a büfé nagyon jól felszerelt, látszik hogy sok munkát fektet a tulajdonos, és a tógazda a tó működtetésébe, hogy mi horgászok jól érezzük magunkat, és felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk.ű

A tógazda Darányi Bence nagyon barátságos, és segítőkész, köszönöm neki a sok segítséget amit nyújtott az elmúlt másfél nap alatt, amit szintén elmondhatok az édesapjáról a tulajról, egy rendkívül korrekt embert ismertem meg személyében.

Eddig a háziréti tó volt a kedvenc tavam, ahol a tógazda az általam felvázolt problémákra azt adta válaszul, „ha nem tetszik el lehet menni máshová, majd jönnek újak”. Ezek után kétség se fér hozzá hogy a Harcsa horgásztó lett a number one.

Minden sporinak meleg szívvel tudom ajánlani a tavat, egy próbát mindenképpen megér.

Fresli Attila

Posted in Vélemények/Hírek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .